frederique-karelse
Over Frederique Karelse

vogelvlucht-nlIn vogelvlucht: ik ben Frederique Karelse, geboren in Rotterdam (1957) en opgegroeid in het mooie Twente. Ik woon in Anloo (Noord-Drenthe) en daar is ook mijn praktijk aan huis. Na diverse opleidingen en werkkringen (bedrijfsleven, overheid en kerk) ben ik in 2005 predikant geworden.

In de loop der jaren werd ik steeds meer geboeid door levensverhalen van mensen. Verhalen die vertellen hoe mensen hun leven vormgeven en hoe uniek ze daarin zijn; ook in de wijze waarop ieder mens omgaat met vreugde, verdriet, rouw en trouw. Hierdoor geïnspireerd ben ik via de opleidingen Verlieskunde in Groningen en Amersfoort en diverse nascholingstrajecten en studie op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding, mindfulness en focusing mij verder gaan verdiepen in verlies- rouw- en levensbegeleiding/coaching.

Ik begeleid mensen in diverse situaties (verlies, rouw, stervensbegeleiding, zingeving, arbeid, relatie, HSP). Ik hoop voor veel mensen op deze levensterreinen tot steun te kunnen zijn, als een tochtgenoot die een eindje met je meewandelt.

Naast mijn werk als Verlies- en rouwbegeleider en coach ga ik als predikant regelmatig voor in diverse PKN-gemeenten. Ook ben ik beschikbaar voor huwelijks- of partnerschapsinzegeningen en voor kerkelijke en niet-kerkelijke uitvaarten, waarbij behoefte is aan een spreker/verbinder.